Søsterloge nr. 41 Grevinde Danners historie

Efter et stort forarbejde af søstre fra Rebekkaloge nr. 34 Haabet og nr. 2 Thyre Danebod blev Rebekkaloge nr. 41 Grevinde Danner institueret den 21. januar 1962 i Odd Fellow Palæet, Milnersvej 8 Hillerød.

Den højtidelige instituering fandt sted på ritualmæssig måde med efterfølgende installation af logens første embedsmænd, som blev:

·         Overmester søster Olga Thygesen Poulsen
·         
Undermester søster Karen Andersen (senere Packert)
·         
Sekretær søster Elly Jensen
·         
Kasserer søster Gerda Palner
·         
Skatmester søster Helga Petersen

I sin festtale rettede Søster Overmester en tak til moderlogerne og sagde blandt andet - citat:

Jeg kan forsikre, det skal være mit højeste mål, at føre vor loge frem i V.K.S. Vi er endnu kun en lille flok, men enighed gør stærk. Det er mit håb, at enighed må sidde til højbords, så arbejdet kan blive til gavn for Ordenen og til glæde for søstrene. Da vi for kun 2 år siden stiftede foreningen, var min første tanke – hvad skal barnet hedde? Vi blev hurtig enige om Grevinde Danner, som huskes som en kvinde med hjertet på rette sted og med forståelse for de små i samfundet. Logen har lagt en buket blomster på hendes grav i taknemmelig erindring - citat slut.

Mange har med deres store indsats været med til at skabe vores loge. Ægteparret søster Olga Thygesen Poulsen og broder Peder Thygesen Poulsen har været primusmotor ved oprettelsen af logen. Søster Olga Thygesen Poulsen har syet vores ”navnedug”, som alle nyindviede søstre har skrevet sit navn på. Dugen er et af logens klenodier. Broder Peder Thygesen Poulsen har skrevet logens devise.

Logens emblem er en del af Grevinde Danners våbenskjold, forgyldt med hvide liljer og tre bier.

Søsterloge nr. 41 Grevinde Danners motto er: ”Vi prøver at tænke med hjertet”

Betegnelsen Rebekkaloge blev i 1996 ændret til Søsterloge.

Søsterloge nr. 41 Grevinde Danner er moderloge til:

·         
Søsterloge nr. 51 Anna Cathrine, Frederikssund, stiftet den 1. november 1970
·         
Søsterloge nr. 76 Sct. Helene, Frederiksværk, stiftet den 14. november 1981
·         
Søsterloge nr. 86 Mariana, Hillerød, stiftet den 15. marts 1997. Ophørt den 22. oktober 2006.

I gennem vores loges levetid har der været mange flittige og driftige søstre, som har præget såvel vores loge som Odd Fellow Ordenen i sin helhed. Søsterloge nr. 41 Grevinde Danner prøver med oprigtigt hjerte, med stil, værdighed og ærligt sammenhold at leve op til Grevinde Danners personlige motto, som står skrevet på fransk over døren ind til Jægerspris Slot. Oversat til dansk ”Troskab er min ære”.